Novembers tema för art journaling i SKRIV- & KLADDKLUBBEN är VINTER!

VAD HANDLAR DET OM? Tanken är att göra det som kallas ART JOURNALING – dvs att göra en slags konstdagbok – att skriva och skapa på en sida åt gången.

HUR KAN JAG VARA MED? Klubben är bara att hänga med i – behövs ingen avgift eller anmälan – bara att dyka upp på bloggen eller instagram eller både och. Meningen är att inspirera till att skriva och att skapa utifrån ett tema varje månad för att få gång din lekfulla sida av dig – våga testa nytt och ja helt enkelt leka fram nya sidor hos dig.

Vill du läsa mer om vad ART JOURNALING är kolla in det här inlägget också!

flicka sträcker ut armarna i snöig natur

Oktobers tema: ”VINTER”

Den 1 november har av många kulturer genom tiderna markerat vinterns intågande eller rättare sagt att vi är mitt mellan höstdagjämningen och vintersolståndet nu så ja VINTER :)

I aftonbladet läste jag nyligen detta:

– I samband med de kalla perioderna kan det bli ungefär så kallt som det brukade vara under vintrarna på 90-talet. Ungefär en till tre grader kallare landet över, säger Mikael Luhr, meteorolog på Klart, till Aftonbladet.

KÄLLA

Sååååå det kan bli en kall vinter att vänta och vad kan inte vara mer värmande än att skapa lite egen konst att ha hemma så då kör vi med vintertema i november. Läs mer om vintern i mitt blogginlägg HÄR!

SKRIVFÖRSLAG

  • Skriv från synvinkeln av en snöflinga som faller till jorden.
  • Beskriv känslan av att gå från det kalla, blåsiga utomhus till det varma inomhus.
  • Beskriv vintern som om den vore en person. Hur är det? Hur klär den sig? Vilken typ av familj kommer det från? Vilka är dess vänner?

KLADDFÖRSLAG

  • Färglägg sidan med blå färg och riv små pappersbitar som snö som faller. Gör drivor av papeprsremsor som du kan skriva på – ha som linjer för dina ord.
  • Måla en vinterälva. Du kan göra henne hur du vill. Kanske med rosa kinder, eller spretigt hår, ge henne en stor hatt eller så kör hon motorcykel.
  • Prova att klottra snöflingor. Sök på internet efter alla dessa vackra snöflingor där ute och deras former. Kopiera några av dem, eller låt din fantasi flöda och klottra dina egna. Du kan göra detta riktigt effektivt om du klottrar med en vit penna på en mörk bakgrund.

Vad är art journaling bra för?

Om du letar efter ett verktyg för att hitta mer välmående i livet och ett holistiskt sätt att ta hand om dig själv är att göra ett konstjournal ett lysande verktyg – för alla; oavsett om du kallar dig konstnär eller inte. Jag har skrivit i olika sorters konstjournaler i över två decennium och tycker att det har varit ett grymt bra verktyg för att hjälpa mig att bygga vidare på min självkänsla, hitta vad jag verkligen gillar och samla mina tankar. Det känns det som det går bra att vara ärlig mot sig själv med art journaling.

Om du vill kan du dela med dig av det du skapar på instagram och använd #skrivkladdklubben

Vill du vet mer om artjournaling kan du gå min gratis kurs här!

Hjärtlig välkommen till skriv- och kladdklubben och lycka till!

Bild av Tim Gouw.

Rekommenderade inlägg