Decembers tema för art journaling i SKRIV- & KLADDKLUBBEN är DAGLIGEN

VAD HANDLAR DET OM? Tanken är att göra det som kallas ART JOURNALING – dvs att göra en slags konstdagbok – att skriva och skapa på en sida åt gången.

HUR KAN JAG VARA MED? Klubben är bara att hänga med i – behövs ingen avgift eller anmälan – bara att dyka upp på bloggen eller instagram eller både och. Meningen är att inspirera till att skriva och att skapa utifrån ett tema varje månad för att få gång din lekfulla sida av dig – våga testa nytt och ja helt enkelt leka fram nya sidor hos dig.

Vill du läsa mer om vad ART JOURNALING är kolla in det här inlägget också!

Decembers tema: ”DAGLIGEN”

Medvetenhet och uppmärksamhet är de grundläggande komponenterna i all förändring. Dagliga små anteckningar ger dig möjlighet att se båda delarna i många aspekter av ditt liv.

En del av att lära sig att skriva dagbok dagligen handlar om att dokumentera det som är både bra och dåligt. Vissa dagar kommer du att vara oövervinnlig; andra dagar kommer du känna dig helt färdig – viklet är precis som det ska vara.

En liten daglig anteckning är en enkel påminnelse om att du inte är statisk. Du förändras, oavsett hur långsamt, och den dagliga noteringen ger dig rätt kanal för att förändras till det bättre.

I december gör jag en lite bok/häfte med plats för ord och bild varje dag den månaden. Det är fint att ha en månad komplett med små händelser och tankar och fint att jämföra mellan åren vad som händer i livet. Vad som är likt och vad som förändras.

SKRIVFÖRSLAG

  • Skriv i punktform om saker som hänt dig.
  • Beskriv vädret eller ditt humör varje dag.
  • Sammanfatta varje dag med ett enda ord – eller tre.

KLADDFÖRSLAG

  • Använd post it lappar och fäst dem på ett ark med papper och rita en streckgubbe varje dag.
  • Rita samma motiv varje dag i en månad, tex ett löv- hur många varianter kan du göra?
  • Gör telefonklotter kring din dagliga anteckning – bara planlöst låt pennan fara ht och dit.

Vad är art journaling bra för?

Om du letar efter ett verktyg för att hitta mer välmående i livet och ett holistiskt sätt att ta hand om dig själv är att göra ett konstjournal ett lysande verktyg – för alla; oavsett om du kallar dig konstnär eller inte. Jag har skrivit i olika sorters konstjournaler i över två decennium och tycker att det har varit ett grymt bra verktyg för att hjälpa mig att bygga vidare på min självkänsla, hitta vad jag verkligen gillar och samla mina tankar. Det känns det som det går bra att vara ärlig mot sig själv med art journaling.

Om du vill kan du dela med dig av det du skapar på instagram och använd #skrivkladdklubben

Vill du vet mer om artjournaling kan du gå min gratis kurs här!

Hjärtlig välkommen till skriv- och kladdklubben och lycka till!

Bild av Alina Vilchenko

Rekommenderade inlägg