Idag den andra april börjar SKRIV- & KLADDKLUBBEN här på bloggen. Vi ska här blanda att skriva med att kladda/måla/skapa. Kan du skriva ditt namn och rita en streckgubbe så har du klarat gränsen för att vara med i klubben :)

VAD HANDLAR DET OM? Tanken är att göra det som kallas ART JOURNALING – dvs att göra en slags konstdagbok – att skriva och skapa på en sida åt gången.

HUR KAN JAG VARA MED? Klubben är bara att hänga med i – behövs ingen avgift eller anmälan – bara att dyka upp på bloggen eller instagram eller både och. Meningen är att inspirera till att skriva och att skapa utifrån ett tema varje månad för att få gång din lekfulla sida av dig – våga testa nytt och ja helt enkelt leka fram nya sidor hos dig.

På instagram hittar du inlägg från klubben med hashtagen #skrivkladdklubben om du vill se vad det handlar om innan du hänger med eller vill hitta inspiration. Du kan dela med dig av dina egna alster eller inte.

Det här är din månatliga påminnelse om att prioritera lite ”mig-tid”, att ta fram dina konstmaterial och gå vilse i kreativitetens magi.

OKEJ NU VILL JAG BÖRJA!

April tema är öppna i skriv och kladdklubben

Tema för April: ÖPPNA

Vårt april var Aprilis, och den andra månaden i det gamla Romerska, men den fjärde i det Julianska året, har sitt namn efter ”Aphrodite”, det grekiska namnet på kärleksgudinnan Venus. Vissa anser att namnet kommer av det latinska ”aperire”, som betyder ”öppna”. Antagligen därför att jorden vid denna årstid öppnar sitt fruktsamma sköte och frambringar nya alster av träd och blomster (som öppnar sina knoppar). April kallas hos oss i norden för ”Gräsmånad” eftersom gräset här och där börjar att visa sin grönska.

ÖPPNA känns som ett bra ord att starta ”Skriv- & kladdklubben” med – att öppna upp för möjligheterna med att skriva och skapa.

SKRIVFÖRSLAG i april

Vad kan vi skriva om denna månad?

Månadens tema ÖPPNA kan ge uppslag bara i tolkningen av vad ordet betyder för dig.

  • Vad vill du öppna upp för i ditt liv just nu?
  • Vad betyder öppna för dig?
  • Har du stängt in något som du vill låta komma fram nu?
  • Hur tolkar du vårens sätt att öppna upp mot solen?

KLADDFÖRSLAG i april

Öppna upp för nya sätt att skapa på som du inte prövat förut. Det kan handla om att använda andra material eller att ha en mer öppen inställning till något du tidigare inte velat. Ett förslag är vattenfärg för det blir så bubbligt papper med allt vatten kanske du tycker. En art journal är platsen att testa och pröva allt på. Gillar du det inte så gör det inte igen. Testa något annat.

Den här gången blir det ett collage jag gör i videon – blandar och klipper och klistrar. Är det något du är van vid eller är just det något nytt?

Skriv och kladda med mig

Här kan du se en film via youtube där jag gör en sida på temat ÖPPNA. Häng med och skriv och kladda med mig eller bara se hur mitt kaos urartar ;)

Ett förslag på MATERIALLISTA men du kan använda andra saker såklart.

Okej nu är vi igång!

Hoppas du får en helt fantastisk APRIL. Dessutom att du tar till dig att ÖPPNA upp för alla möjligheter som finns där ute att vara kreativ och sprudlande. Att vara precis tvärtom är helt ok det med. Gör det i din takt och som du vill – det som är allra mest viktiga med alltihopa!

Rekommenderade inlägg