Dags för det andra temat i SKRIV- & KLADDKLUBBEN här på bloggen. Vi ska här blanda att skriva med att kladda/måla/skapa. Kan du skriva ditt namn och rita en streckgubbe så har du klarat gränsen för att vara med i klubben :)

VAD HANDLAR DET OM? Tanken är att göra det som kallas ART JOURNALING – dvs att göra en slags konstdagbok – att skriva och skapa på en sida åt gången.

HUR KAN JAG VARA MED? Klubben är bara att hänga med i – behövs ingen avgift eller anmälan – bara att dyka upp på bloggen eller instagram eller både och. Meningen är att inspirera till att skriva och att skapa utifrån ett tema varje månad för att få gång din lekfulla sida av dig – våga testa nytt och ja helt enkelt leka fram nya sidor hos dig.

färgglad tavla
Foto av Steve Johnson från Pexels

På instagram hittar du inlägg från klubben med hashtagen #skrivkladdklubben om du vill se vad det handlar om innan du hänger med eller vill hitta inspiration. Du kan dela med dig av dina egna alster eller inte.

Det här är din månatliga påminnelse om att prioritera lite ”mig-tid”, att ta fram dina konstmaterial och gå vilse i kreativitetens magi.

OKEJ NU VILL JAG BÖRJA!

maj frodas

Tema för MAJ: FRODAS

Ålrajt – maj har fått sitt namn från den romerska fruktbarhetsgudinnan Maia och förr kallades maj för ”blomstermånad”. Synonymen till blomstra är frodas – därför kör vi på att frodas i maj.

Just blommor kommer ju vid olika tidpunkter i vårt avlånga land då sommaren beräknas komma från c:a 10 maj i Skåne, 16 maj i Stockholm, 4 juni i Piteå och den 15 juni i Karesuando och först den 2 juli i Riksgränsen. MEN just att frodas går det ju att göra hela maj oavsett i vilken årstid man befinner sig i.

FRODAS med ”Skriv- & kladdklubben” i maj genom att släppa loss alla dina kreativa krafter och låt dem få all näring du kan ge!

SKRIVFÖRSLAG i MAJ

Vad kan vi skriva om denna månad?

Månadens tema FRODAS kan ge uppslag åt alla håll men här får du några frågor att skriva om denna månad för att komma igång:

  • Vad skulle du vilja fick lov att frodas i ditt liv?
  • Har du tillåtit dig att blomma ut eller väntar du ännu på rätt tillfälle?
  • Vad kan hända om du låter en ny sida av dig få ta plats?
  • Vad har du låtit bli att unna dig på sistone?

KLADDFÖRSLAG i MAJ

Att låta sitt skapande ta plats i vardagen är något som en hel del av oss inte unnar oss själva. Ett enkelt sätt att låta kreativiteten flöda är att låta pennan löpa på pappret och skapa linjer som du sedan fyller i med färg eller fyller med mönster

AnnaStina inspirerar här med sin fina version av det här arbetssättet:

Läs mer om AnnaStina på instagram: @sorkedalens.brevvanner

Skriv och kladda med mig

Här kan du se en film via instagram där jag börjar göra en sida på temat FRODAS. Häng med och skriv och kladda med mig eller bara se hur mitt kaos urartar ;)

Låt oss frodas i maj!

Hoppas du får en helt fantastisk MAJ. Gör det du vill i din takt och som du vill – det är det allra mest viktiga med alltihopa!

Foto av Ylanite Koppens från Pexels

FÅ EN KURS I ART JOURNALING HELT GRATIS DEN 10 MAJ!

Häng med i mina KREATIVA BREV så får du en gratis kurs då – på min födelsedag ger jag bort en kurs till dig! Hoppas vi ses!

Rekommenderade inlägg