Brevskrivande – en utdöende konstform eller vardag?

I sommar fick ett av våra barn ett brev och en besökande vän utbrast:
-Åh wow ett BREV!

Det var precis som om en utomjordning landat och bjudit på saft – samma reaktion ungefär. Är brev och brevskrivande verkligen en sådan utdöende form av vardag och konst – är det bara konstigt numera?
Jag vill inte riktigt inse att jag inte längre skriver brev för jag vill gärna tro att jag är en brevskrivare. Det är jag inte längre. Min fina vän i Värmland som var en så trogen brevskriverska har blivit lämnad åt brevtorka och det skäms jag över. En tid i mitt liv samlade jag på brevpapper och det fanns att köpa överallt. Nu fick vi leta länge innan vi hittade ett set i en pappersbutik till dottern. Det finns inget behov längre av brevpapper.
Nej det vill jag inte erkänna och nu slår jag ett slag för brrevskrivandet, ta och gör ett kuvert och plita ner några ord på ett papper med en penna och skicka det till någon som kommer att bli så förvånad att den knappt vet hur den ska göra för att öppna det…
…och nej jag är inte sponsrad av posten…tror att de nog helst ser att vi helt slutar med brev och vykort och istället producerar den mer vinstgivande produkten reklam … och ja det är vi ju på god väg att göra…
Superenkelt att göra egna kuvert av reklam eller presentpapper eller vad du än har hemma:

GÖR ETT KUVERT!

  • sprätta upp ett kuvert du har hemma som blir en mall
  • rita av mallen på det papper du vill använda
  • klipp ut 
  • biga, dvs vik, in sidorna som på ett kuvert
  • klistra, tejpa ihop ditt kuvert
  • ANVÄND!

Det finns nu massor av fin tejp i handeln som passar till egna kuvert, de kallas washi eller så kallas de texiltejp och du kan hitta den i vanliga matvaruaffärer och i pappershandeln. Annars funkar helt vanlig tejp och limstift utmärkt också.

Mail art – brevkonst

Om du får brist på fantasi och inte vet hur dina kuvert kan se tjusiga ut så ta och sök på orden mail art så ska du se att kreativiteten du saknar hoppar på dig då.

Alltså besök denna blogg: http://pushingtheenvelopes.blogspot.com så kommer du att ha en mängd nya sätt att skriva adressen på…

En vacker plats är http://thepostmansknock.com där du får se hur många fina kuvert som helst, blir alldeles sjuk av längtan till kalligrafi…

Rekommenderade inlägg