Inte nära till ett café eller har du tjocka släkten på väg in så kan skurna biskvier i långpanna vara en perfekt lösning. Det är sött, det är choklad och det har lite tuggmotstånd -ja det är en alldeles perfekt kaka!

 

skurna biskvier

 


 

Skurna biskvier i långpanna

4½ dl strösocker
3 ägg
225 g smält smör
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
4 msk kakao
2 dl kokande vatten

Gör precis som när du fixar en vanlig sockerkakssmet dvs vispa ägg och socker pösigt – desto pösigare desto luftigare kaka – lägg till smält smör och vattnet och blanda resten dvs torrvarorna i en egen bunke som du sedan vänder ner i smeten.

Häll smeten i smörad långpanna. Grädda i långpanna 175° ca 25 min.

Nu är det dags för att göra krämen som ska vara ovanpå kakan:

150 g mjukt smör
2½ dl florsocker
1 ägg
100 g riven mandelmassa

Blanda ihop ingredienserna och bred den färdiga krämen på kallnad kaka.
Smält 100-150 g mörk blockchoklad med lite olja och pensla på kakan.

Skär i bitar med varm kniv när chokladen stelnat lite.

MMMMMM – ät! och bjud…


 

Jag har testat frysa in dem också och det funkade. De blir ju inte exakt lika bra som färska men bättre än mögliga *hehe*

 

Glutenfri variant

För att få dem glutenfria brukar jag använda mjöl baserat på majs från Kockens som heter Lailas som blir jättebra i detta bakverk. Går säkert bra med annat glutenfritt mjöl med men det har jag inte testat.

Rekommenderade inlägg