Kom ihåg att vad andra människor tycker om dig säger mer om dem än om dig själv. Ack ack detta är supersvårt för mig i alla fall. Jag suger åt mig kritik som en svamp och stöter bort komplimanger.

Ta en kritik som du fått och omvärdera den. Lyssna på hur den låter, ser ut skriven eller känns i dig. Hur kan du förändra vad den gör med dig – vad kan du omvärdera den till? Är den en kritik sprungen ur avund, illvilja eller med god tanke men landade så fel hos dig?

Vad i kritiken kan du ta till dig och vad kan du lämna åt sidan? Är den verkligen relevant i ditt liv nu?

3 råd för att hantera kritik

Lär dig att acceptera konstruktiv kritik och använd den som en språngbräda för förbättring. Ignorera orättvis kritik och håll dig borta från giftiga människor som främjar den. Undvik att negativt kritisera andra så mycket som möjligt och delta inte i konversationer där personer kritiserar andra.

 

”Med varje sten som kastas mot mig bygger jag mitt fort.”
–Elvira Sastre–

 

Photo by Anthony Tori on Unsplash

omtänk 2018

Dag 14 av 31: Omtänksamma Augusti  #omtänk2018

Rekommenderade inlägg