Letar du efter sidan med kurser letar du förgäves just nu tyvärr. Den är borta!

Jag har inte så omfattande storlek på kurserna eller en så stor fokus på dem att det känns värt att satsa enormt mycket tid och pengar på en plattform för kurser som jag dessutom inte är helt nöjd med, tar betalt av dig som kund i dollar och det blir en massa merjobb för mig med att hjälpa till med att logga in för de som vill gå kurserna för det är inte helt stabil inloggning…

Har tidigare tagit bort kurserna på våren och piffat dem men håller nu på en rejäl omändring och får se i vilken form de kommer tillbaka.

OBS: Har jag missat att kontakta dig och du har inte hunnit ladda ner det du behövde från kursen du köpt så hör av dig – de är inte raderade – bara inte syns längre!

Vad händer nu då?

Insett att med en kort liten kurs får du möjligheten att fokusera på det väsentliga och lära dig det du behöver på kortare tid. Det innebär också att du kan snabbt få nytta av dina nya kunskaper eller färdigheter och tillämpa dem direkt i din vardag. Chansen att det blir gjort ökar också – det blir inte bara en ny sak på din att göra lista utan du verkligen får det gjort.

Det innebär att du inte behöver investera massor av tid och energi för att få nytta av kursen, vilket gör det lättare att passa in den i en redan fullspäckad kalender.

Så utbudet ska bli mer av snabba små kurser eller workshops istället för de med fyra veckor eller mer som jag haft tidigare eller den som var en tre dagars kurs med en massa extra material som bara ökar risken att du inte orkar ta dig igenom allt material.

Vad kommer framtida kurser att ge dig?

Kunskap om naturens cykler kan hjälpa en att åter känna sig som en del av naturen och ge en känsla av samhörighet med ens omgivning. Genom att förstå och uppmärksamma naturens cykler, såsom årstidernas förändringar, månens cykler, djurens migration och växternas livscykel, kan du känna dig mer delaktig i och anpassad till din omgivning. Att du är en del av något större och en viktig del dessutom.

Denna förståelse kan också bidra till att öka respekten för naturen och dess mångfald och till sig själv inte minst. När man inser hur allt i naturen samverkar och hur viktiga varje liten del är för helheten, kan det hjälpa till att främja en ökad medvetenhet om dels sin egen viktiga del i samspelet och dels om miljöproblematik och behovet av att ta hand om vår planet liksom sig själv.

En bit jag märker ofta saknas i våra liv är en känsla av samhörighet – att inte passa in i dagens värld och inte förstå ens egen roll eller ens om det har någon betydelse. Det tycker jag är oerhört sorgligt och jag tror att med relativt enkla medel går det att hitta mening i både sitt eget liv och att känna sig tillhöra något som betyder något för en själv. Att enklare se möjligheterna och vilja göra saker både för sin egen skull, för andras och för naturen, djuren och kretsloppen inte bara fysiskt men även de känslomässiga.

Så med hjälp av den höga energin nu på våren…

…ska jag klura ihop hur jag vill ha det :)

Vi ”ses” i de kreativa breven!

/Camilla

Rekommenderade inlägg