Kapa tre saker från ditt liv som faktiskt bara skapar onda cirklar eller negativa känslor. Kan vara en ohälsosam mat, ett provocerande instagramkonto, obekväma kläder, otrevlig vän, en dålig tanke om dig själv, en rörig byrålåda, döda krukväxter eller något helt annat.

Att upptäcka energitjuvar omkring dig och ta bort dem är praktiska och konkreta handlingar i riktning mot mer av det du vill ha i ditt liv. När du börjar tänka i de här banorna är det lätt att det blir mer och fler saker som ryker. Du känner av hur mycket bättre det blir utan dem och du har plats och tid för det du inte hade tidigare.

”Kasta ut, plocka upp och organisera; inget kräver mer energi än en plats i oreda med massor av saker från det förflutna som du inte längre behöver.”

”Släpp taget om personer som bara kommer in i ditt liv för att dela med sig av klagomål, problem, historier om katastrofer eller rädsla och som dömer andra. Om någon letar efter en papperskorg att kasta skräp i ska du se till att det inte är i ditt sinne.”

Citat av Dalai Lama

 

Välj tre enkla konkreta saker du kan rensa bort utan alltför stor engagemang.

Vill du utöka det gör det genom att välja fler ting du kan göra dig av med eller välj svårare, mer känslosamt utmanande utrensning.

Fast börja enkelt. Då får du även glädjen av att ha gjort något klart!

Rekommenderade inlägg