Vi sätter höga krav på oss själva på många plan och blir besvikna då vi inte klarar av att vara så duktiga som vi förväntar oss. Vid summeringen på kvällen kan det kännas som om dagen inte alls blev som du hade tänkt dig, nej sällan blir den det men var det så dåligt?

Nej oftast inte men du har höga förväntningar och då blir missnöjet stort då du inte klarar av att göra dig själv nöjd. Hur ska vi då göra för att slippa missnöjda kvällar där du grämer sig över dina tillkortakommanden?

Jo vi väljer ut tre saker och fokuserar på dem. Tre saker du kan förbättra idag. Allt utöver det är en bonus. Nu ska vi hitta dina tre saker och få en fin kväll ikväll – eller hur!?

tresakerdukanförbättra (1)

Tre saker du kan förbättra idag för din skull

Jag ramlade in på denna blogg The blog loft och läste ett inlägg om att ändra vanor och blev inspirerad att göra en egen variant av det här i min blogg.

Ett mål utan en plan är bara en önskan sa/skrev Antoine de Saint-Exupery som är en känd fransk författare som tex. har skrivit böckerna om den lille prinsen. Det tycker jag är ett klokt citat väl värt att ägna lite tankekraft.

Hur ska vi fixa att nå det där målet – jo genom att välja ut tre saker du kan förbättra idag – inte kanske nå ända fram till målet men du kan varje dag förbättra det du valt och komma ett steg närmare målet.

 

ett mål utan plan

Mina tre saker eller små steg i augusti

De små stegens tyranni brukar beskriva hur vi sakta men säkert går mot något vi inte planerat men varje litet steg för oss allt närmare det vi inte hade tänkt. Om vi istället tar de små stegens välsignelse och tar pyttesteg varje dag mot de mål vi vill nå så kan vi utan att dräpa oss av krav och pekpinnar kan vi hitta dit vi vill komma till slut.

Mina tre saker jag kan förbättra idag, eller små steg som vi kan kalla dem är:

1. Starta/sluta dagen med 5 min yoga

2. Säga något snällt till mig själv.

3.  Göra något kreativt, utan krav och förväntningar.

Jo visst det låter ofantligt präktigt men det är några små steg på vägen mot att få mig att må bättre, vara mer hälsosam och bejaka min kreativa sida som ofta får komma i skymundan för allt det praktiska. Så mitt stora mål är att må bättre på alla nivåer och tre steg i den riktningen är dessa och augusti blir min tidsram – sedan kanske det tre små stegen går av sig själv framöver..

Rekommenderade inlägg