Tänker du efter före så länge att det inte längre är aktuellt med något längre – eller väntar du med saker du ska göra och samlar dem på hög?

Ja så kan det bli för mig. Bara gör det du ska, hur svårt kan det vara?  Jag tror inte jag är ensam, eller… Att överplanera eller analysera sönder tills dess att inget blir av kan bli en dålig vana. Lika dålig vana är att låta bli att göra.

Det kan även vara så enkelt att ett telefonsamtal sabbar det du precis gör och du glömmer bort det du höll på med och börjar med något annat istället. Lösningen är – bara gör klart – bara gör!

Årets ledord är flera och det fick bli så när jag inte kunde välja ut bara ett ord för 2016.

 

bara gör det 2016 (1)

 

Årets ledord är ”bara gör det” eller lite mer sloganaktigt på engelska ”Just do it” som ett känt märke har mutat in som sitt eget. Sambon gjorde det som sitt ord för året, eller tre ord blir det egentligen och jag gillar det skarpt och har adopterat det med.

 

Ladda hem hjälp för att FÅ SAKER GJORDA

Prokrastinera kallas det då man hela tiden skjuter upp saker och det skrev jag om i ett annat inlägg här i bloggen där jag hade ett blad du kan ladda hem och använda för att slippa skjuta upp saker hela tiden och BÖRJA GÖRA istället!

 

BARA GÖR DET

Redan effekt NU när du GÖR

Bara gör det har hjälpt mig redan nu denna första månad på året. Då jag gör något hemma gör jag det klart för jag tänker direkt ”bara gör det” när jag börjar fundera om jag ska ta bort ditt och datt – sluta analysera bara få det gjort.

Det är otroligt vad saker jag får färdigt och klart då  jag bara gör det.

[bctt tweet=”Börja träna, sluta röka, lära dig att dansa… sluta planera att göra det sen börja nu – bara gör det.”]

Det enklaste är oftast det mest effektiva. Du behöver inte krångla till allt men grejen är att vi är bra på att låta bli att göra. Att tänka att jag gör det sen eller någon annan får göra det leder nästan bara till att inget blir gjort.

 

En-gång-regeln

En användbar regel är EN-GÅNG-REGELN där du bara rör vid varje sak en gång och det är när du placerar den på rätt ställe på en gång. Då kommer sakerna på rätt plats direkt och du behöver inte flytta dem gång på gång då de kommer ivägen där andra saker ska vara egentligen.

EXEMPELVIS: Du kommer hem och slänger av dig jackan på en stol i köket. Sedan flyttar du jackan till bänken då du ska använda stolen för att nå något högst upp i ett skåp. Nu har du hämtat saken från skåpet och vill ställa den på bänken men där är jackan. Då tar du jackan och hänger upp den på en galge i hallen.

Tänk om du hängt upp den direkt dvs EN-GÅNG-REGELN så hade du inte behövt flytta den tre gånger utan bara en… Du hade dessutom vetat var den var iom den hänger på sin plats på en gång.

 

Få det bästa livet du kan

Vill du få ett välplanerat år? Då ska du klicka nedan och få en arbetsbok om hur du ska skissa fram resten av året så det blir så bra som det är möjligt. Du får svara på flera frågor som leder dig fram till vad som är bra i ditt liv och vad du kan skippa, du kan starta när som helst under året, det är aldrig för sent eller för tidigt för en nystar.

 
 

Hur skulle ditt liv förändras om du bara gör och inte skjuter upp?

Rekommenderade inlägg