Fördelen med att bo på en semesterort är att det går enkelt att semestra hemma  – en så kallad hemester. Vi tog en biltur över Stekejokk in till Jämtland och spanade på Gaustafallet som i år är magnifikt mitt i värsta ”vår”-floden i juli…

titel gaustafallet

Dagens inlägg får lov att vara sparsamt med orden och istället får ni njuta av bara bilderna.  Detta fall är nära vägen Vildmarksvägen, så det är lätt att ta sig en paus i resandet och få lite vacker natur på köpet. Väl värt ett stopp.

daustafallet

En vacker regnbåge visade sig för oss ner i fallet och gav ännu en dimension till utsikten. Vi hade med oss barocooken och Bullens pilsnerkorv som vi smaskade på intill fallet vid de praktiska fikaborden som finns där.

gaustafallet

Här blir det en liten lek med perspektivet för vattnet rinner från botten av bilden och ner och ut överst i bilden, det känns dock som om bäcken rinner åt andra hållet om man tittar på fotot. Jag står vid fallet och ser ner mot flödet som drar iväg ner längs bäcken.

 

 

 

gaustafallet3

 

Det var ett mäktigt ljud från fallet igår. Smältvatten och regnvatten forsade i väldig fart och vi fick vattenstänk i ansiktet då vi stod vid staketet.

Rekommenderade inlägg