Mossboll för dekoration

En boll av mossa är fin både ute och inne och det går att göra en rätt fin sådan helt själv av sådant du har hemma. Du behöver tidningspapper, hushållspapper, garn, sytråd och mossa. En halvtimme tar det ungefär, tiden är beroende på hur noga du är.

 

boll av mossa

Såhär gör du en egen mossboll:

{STEG 1}

Först tar du ett ark tidningspapper och knycklar ihop det till en boll. Sedan tar du ett ark till och lindar det runt den första och trycker ihop den som ett lager till på din tidningspapersboll. Gör så många lager du tycker behövs för att få den storlek du vill ha till din boll.

Jag har tagit ungefär 5-6 lager till denna boll.

MOSSBOLL1

{STEG 2}

Ta en rulle hushållspapper och ta loss några ark och gör två till tre lager runt bollen. Fukta bollen med vatten.

 

{STEG 3}

Knyt ett garn runt bollen för att säkra formen och att alla lager av papper inte ska dela påsig då du ska lägga på mossan.

MOSSIG BOLL

 

{STEG 4}

Ta fram din mossa eller gräs eller vad du vill ha runt bollen och lägg det som ett yttersta lager på din boll. Se till att allt det vita från hushållspappret är täckt. Linda sytråd runt bollen för att säkra att mossan inte rymmer från bollen.

Grön sytråd tog jag för att den ska synas så lite som möjligt mot mossan.

 

{FÄRDIGT}

Nu kan du använda din boll ute eller inne, i en kruka eller hänga upp den genom att fästa en tråd i sytråden eller knyta ett fint band runt din mossboll.

MOSSABOLLEN

Vattnet i hushållspappret håller mossan fuktig och fin. Du kan doppa bollen i vatten eller spraya den ifall du tror den börjar bli torr. Mossa är fin torr också men blir lättare att göra sönder och damma.

Ha en fortsatt fin höst!

Rekommenderade inlägg