Den nya stickningen är att färglägga böcker. Det är avstressande och pyssligt och får oss att ägna oss åt något kreativt en stund. Målarbilder för vuxna, inte bara barn!

Du får sitta eller stå och bara bry dig om att färglägga och vara kreativ. Du behöver inte skapa precis allt själv utan kan lugnt hålla dig inom kanterna på motivet och bara välja färger som du vill. Det är verkligen definitionen av en lugn stund. Skapa utan press.

Så var hittar du bilder att färglägga och varför är det så avstressande att färglägga?

Det ska vi ta reda på nu!

 

målarbok


VARSÅGOD BARA FÖR DIG:

Få en mall för att rita din egen mandala och fyra till att skriva ut och färglägga!

Prenumerera på nyhetsbrevet  och få mallen och fyra mandalas.

Prenumerera på Flowerets nyhetsbrev

* indicates requiredEmail Format 

Den nya sortens telefonkludd

Det är inte konstigt att det har blivit en trend av att måla i målarböcker, telefonkludd gör vi alla och detta är en variant av det. Låter liksom tankarna vandra medan fingrarna finular med pennorna. Om du inte känner för att lägga en hundring på en målarbok kan du skriva ut bilder från internet som du kan färglägga en i taget.

När den högra och vänstra hjärnhalvan harmonierar med varandra, d.v.s. är i balans och kommunicerar med varandra, tränar du såväl din finmotorik som din synförmåga. Dessutom möts din logiska sida med din kreativa sida och engagerar hjärnan på samma sätt som att lägga pussel och att lösa korsord gör. Detta kan innebära att risken för sjukdomar som demens minskar.

Citat från Bättre hälsa

Stress är i dag ett av de allra största hoten mot vår hälsa, och ett skenande folkhälsoproblem. Stressmottagningen.nu skriver på sin sajt:

Psykisk ohälsa av olika slag är det vanligaste hälsoproblemet och den överlägset största orsaken till sjukskrivningar i Sverige idag. Fyra av tio svenskar har någon gång lidit av, eller känner någon som drabbats av, stressrelaterade tillstånd som ångest, oro, depressioner eller utbrändhet.

 

harmoni

Fina bilder att skriva ut

Här hittade jag en sida med en fin målarbild med texten: Today is going to be awesome som jag genast skrev ut och har börjat med direkt. Den sidan har många fler länkar till andra målarsidor också.

Ett annat ställe som har massor med målarbilder är http://www.coloring-pages-adults.com/  . Där hittade jag ett med massor av husfasader att färglägga – precis vad jag letat efter…

Nu har jag dessa två ark intill datorn så när den tar tid på sig med något uppdaterande eller låser sig eller sånt så färglägger jag lite tills datorn är på spåret igen. voila – ingen stress och massor av fina färger istället för väntan och irritation!

Från tv4 ”Supertrendig vuxenhobby bra för välbefinnandet”:

Facebookgrupp för målarbilder för vuxna

Vill du hitta andra som målar i målarböcker så finns en facebookgrupp för det intresset HÄR

 

färglagd tidsspiral

Färglägg & hitta mer tid

Gillar du färgläggning & vill ha mer tid till det?  – Då kan detta vara något för dig: Hitta tid och ta kontroll – färglägg en spiral

Bilden ovan är en av mina färglagda spiraler, du får en PDF med fyra på ett A4 som du kan skriva ut och färglägga och testa hur dina dagar ser ut och se hur du använder sin tid egentligen. Rätt spännande och lärorikt samtidigt som en får färglägga…

Blev faktiskt lite förvånad över hur jag använder min tid. Det kan vara värt att reflektera över det ibland.

 

 

Rekommenderade inlägg