Dags för det fjärde (å tredje för det var bara presenterat på instagram så lägger till det här nu) temat i SKRIV- & KLADDKLUBBEN här på bloggen. Vi ska här blanda att skriva med att kladda/måla/skapa. Kan du skriva ditt namn och rita en streckgubbe så har du klarat gränsen för att vara med i klubben :)

VAD HANDLAR DET OM? Tanken är att göra det som kallas ART JOURNALING – dvs att göra en slags konstdagbok – att skriva och skapa på en sida åt gången.

HUR KAN JAG VARA MED? Klubben är bara att hänga med i – behövs ingen avgift eller anmälan – bara att dyka upp på bloggen eller instagram eller både och. Meningen är att inspirera till att skriva och att skapa utifrån ett tema varje månad för att få gång din lekfulla sida av dig – våga testa nytt och ja helt enkelt leka fram nya sidor hos dig.

Juli:s tema: ”Ta hand om dig”

Det är så viktigt att du tar väl hand om din kropp, sinne och själ varje dag, inte bara när du blir sjuk. Att lära sig att äta bra, minska stress, träna regelbundet och ta en time-out när du behöver det är basen för egenvård och kan hjälpa dig att hålla dig frisk, glad och motståndskraftig.

Nu i semestertider kan det bli så att vilan går över i stress och panik över allt kul man ska hinna göra och alla reparationer på hus, bil, båt osv som lämnats till ”då man har tid” ska fixas.

Så ge dig själv en stund med din art journal och fundera på vad det betyder för dig att ta hand om dig.

SKRIVFÖRSLAG i JULI

Vad gillar du att göra?

Vad brukar du göra?

Är de två listorna av aktiviteter lika varandra eller skiljer dem sig åt?

Vad kan du göra för att göra mer av det du gillar?

KLADDFÖRSLAG i JULI

Vilka pysselsaker har du i dina gömmor som du inte använt på länge – ta fram dem och se ifall du gillar dem – ananrs ge bort eller släng – spara bara sånt du gillar att använda. Köp dig eller hitta en gratis sak som du gillar att använda tex en ny penna, en sorts bilder i reklambladen osv. Hitta det som du gillar och använd det. Ta inte trendfärgen eller den senaste sortens grej bara för att – leta reda på vad som fyller dig med skaparglädje

Foto av natalie från pexels

Juni:s tema: Bekymmerslöst skapande

Skapa med ett barns glädje. Ta inte ditt skapande för seriöst och behandla inte dina verktyg och material alldeles för försiktigt. Använd alla dina grejer, experimentera och ha kul med att hitta nya användningsområden för gamla grejer.

Vuxna är kan bli blockerade av att göra fina saker, att göra sånt som andra gillar eller att inte våga testa att ens börja. I de flesta guider till att bli mer kreativ brukar det pratas om att leka med sitt inre barn, den personen du var som barn som finns kvar inom dig.

Små barn har ju nämligen egenskapen att vara små egoister som lever i sin egen värld där en själv är mittpunkten och utgångsläget till allt. Senare utvecklar vi empati och förmågan att tolka andra personers önskemål vilket är tur för då kan vi umgås lite bättre och trevligare. Tyvärr kan det ge nackdelen att vi blir lite för omtänksamma om andra och hämmar vårt eget uttryck.

“ALLA BARN ÄR KONSTNÄRER. DET SVÅRA ÄR ATT FÖRBLI EN NÄR MAN VÄXER UPP”

– PABLO PICASSO

Så denna månad ska vi försöka skapa lika hämningslöst som barn. Utan krav på resultat och teknik. Kan tyckas att det tjatar jag om jämt men det ÄR så VIKTIGT att inte låsa sig hela tiden utan våga ATT UTMANA SIG SJÄLV.

SKRIVFÖRSLAG i JUNI

Vad kan vi skriva om denna månad?

  • Vad gillar du för färger?
  • Vad får de dig att känna och vad betyder de för dig?

KLADDFÖRSLAG i JUNI

Ta fram de färger du gillar och låt dem tala på pappret. Vad skulle du gjort som barn?

(Foto högst upp på sidan är från PEXELS av Sharon McCutcheon)

Rekommenderade inlägg