Har du chansen att ta det lite lugnare i sommar? Passa på att släppa det dagliga och tänka lite större. Vardagen har massor av dagliga uppgifter som leder till att det sällan finns tid att verkligen fundera på de större frågorna.

Under en ledighet som en semester eller en resa brukar det komma upp nya idéer och tankar. Det beror på att du ändrar dina mönster, kanske både ”sov-och-ät-klockan” samt vad du sysslar med under dagen. Det i sin tur ger spelrum för nya tankebanor att formas utanför de vanliga mönstren du brukar leva i.

För att dra nytta av detta skifte i tänket under en ledighet kan du använda dig av ett frågeformulär och tre kalenderblad för augusti, september och oktober som du får om du prenumererar på mitt nyhetsbrev som jag kallar ”Kreativa brev”.

Vill du ha kalenderbladen och frågeformuläret anmäl dig HÄR så kommer det en länk till biblioteket där du hittar alla bra-att-ha-saker som läggs ut på den här bloggen.

Du kan givetvis använda dig av ett kollegieblock och din vanliga kalender också. Skriv gärna ner dina planer på papper och i andra hand via din digitala kalender tex googles kalender. Har du inte tid med att ladda hem en kalender så får du en god start även med att göra dessa fyra saker i höst:


4 sätt att göra en nystart

Fast i gamla hjulspår? Prova dessa fyra idéer för att återuppliva, fokusera och återställa ditt liv efter en paus, semester eller en tid av sjukdom.

1. Ändra din inställning

Gör en mental förändring nu. Vänta inte till i januari innan du sätter upp nya mål och gör ändringar vid ett årsskifte bara. Tänk på augusti och september som det officiella ”nya året” som en tid att börja på nytt. Är det någon gång du har kraft till att ta tag i dina drömmar är väl när du har fått en hel sommar med D-vitamin? Inte när du är mitt inne i den mörkaste vintern.

2. Inventera dina mål

Under sommarens sista helg/ledighet så ta en timme med att titta tillbaka på dina mål och ta dig tid att medvetet planera dina åtgärder för de kommande tre månaderna. Fråga dig själv vad du kan nå från och med nu till och med den sista november. Skapa sedan en plan med mindre månatliga mål för att hålla dig motiverad och på rätt spår. Vilket går extra bra att göra med kalenderbladen & frågeformuläret du kan ladda hem gratis ;)

3. Fira dina framgångar

Den här tiden på året är också en bra tid att uppmärksamma dina framgångar. Fira och erkänn medvetet de områden i ditt liv där du har det bra, där du har vuxit och gjort framsteg, där du redan har uppnått det du tänkt dig eller tagit steg i riktning mot dina mål. Var tacksam för de många goda sakerna i ditt liv.

4. Lär dig något nytt

Kanske har du alltid velat lära dig franska, dansa dig tango eller laga mat som en professionell kock. Det behöver inte vara något stort. Ge dig själv några timmar i månaden för att njuta och utforska dina glömda passioner. Så då kan du återuppliva din spänning för livet och skapa en ny känsla av fokus och förväntan!


Är du redo att planera stora idéer från hängmattan nu? Jag har skapat TRE KALENDERBLAD för Augusti, september och oktober. Dem får du direkt om du blir prenumerant på mina kreativa brev. Det enda du behöver göra är att klicka här och bli prenumerant . Ingen idé att vänta längre – gör det på en gång!

Inspiration för detta inlägg och frågor till arbetsbladet hittade jag hos Sonja Smalheer:s pod ”Help I am an artist” som har många bra avsnitt. Du hittar hennes pod HÄR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rekommenderade inlägg