Julen är på gång men om du pausar glöggen ett slag kan du tänka igenom året som gått – eller förbereda dig att göra det. Till din hjälp har du här ett häfte att skriva ut som leder dig genom tankarna om vad som hänt, vad du upplevt och hur du känt om det. Du är där du är av flera orsaker och ifall du vill granska ditt år och lista ut vilka anledningarna är kan du ta hjälp av frågorna i häftet.

Du kanske är förnöjd med vissa saker och upprörd över andra. Då kan det vara bra att sätta ord på dina tankar och komma underfund med varthän du är på väg. Ifall du går åt det håll du önskar eller om du bara hastar fram i dina gamla hjulspår så att säga.

 

granska ditt 2015

Ladda ner PDF:en här: nysta upp

Försvenskad version

2012 hade jag ett mindre bra år och ramlade över Susanna Conway:s webbplats där hon hade ett intressant grepp att genom en mängd frågor lista ut hur året varit och varför det hade blivit så. Det var ett bra sätt att se hur mina egna handlingar hade fört mig dit jag var och vad jag kunde lära mig av det som hänt.

Detta häfte jag nu lägger upp är en översatt version av Susannas Unravelling your year där jag lagt till några frågor och tagit bort lite men det är i princip samma upplägg. Jag tar inte alls på mig att vara hjärnan bakom häftet utan jag har bara försvenskat det. Är du intresserad av originalet kan du besöka hennes webbplats som jag länkar till i högra spalten med in favoritbloggar eller klicka HÄR. Hon har precis lagt ut sitt nya häfte för 2016 men de frågor jag tagit fasta på här är från 2013 för de hjälpte mig massor.

Så varsågod att granska ditt år och lära dig av dina misstag och lyckade upptåg!

Ladda ner PDF:en här: nysta upp

 

 [bctt tweet=”Ladda hem PDF:en och analysera ditt 2015 så är du redo för ditt allra bästa år 2016″]

 

Kan kännas fånigt att granska

Om du inte har gjort det förut kan det kännas lite fånigt att skriva om året som gick och fundera över hur du mått och vad du valt i livet. Är du på ett ställe där du inte trivs i ditt liv kan det vara bra att få tankarna på papper så du kan ta ett steg ifrån och erkänna en hel del saker om dig själv för att överhuvudtaget kunna se vad som leder dig dit du tar dig.

Det är inte något kvasi eller hockus pockus. Det är som att du utvärderar en vara du köpt för att se om du vill ha en annan version eller behålla den du har. Du kan faktiskt ta kontroll över hur du låter dig känna och må genom att förstå hur du själv beter dig och vad som du kan förändra, förbättra eller behålla.

 

Nästa steg

När du granskat året du levt kan du vara redo att ta itu med att lägga upp en plan inför det nya året. Det kommer ett häfte lite senare i december med frågor som rör hur du har tänkt dig att ta itu med nya året. Då har du haft god tid att gå igenom ditt gamla år och sedan vara taggat att kickstarta ditt nya fokuserade år…

Rekommenderade inlägg