Den 27:e november – alltså slutet av nästa månad – är det första advent så det är inte helt galet att börja tänka på julen redan nu. Det är faktiskt en hel del som ska vara hyfsat färdigt  då och för att du ska få den där härliga julstämningen i år är det smart att förbereda dig redan nu.

Det är inte viktigt vad du gör utan snarare att du prioriterar vad du vill hinna – det blir jul ändå vare sig sillen är inlagd i fabrik eller hemma så välj ut vad du vill fokusera på och var nöjd med det. Till din hjälp får du en påbörjad lista som du kan ladda hem skriva ut och pricka av allt eftersom du fixar det du tycker är behövligt. Så för att göra din advent så enkel som möjligt kan du börja med denna lista!

 

snoflinga

 

Advent och julen är riktiga högtider för mig. Inte bara tack vare sitt glada budskap eller sin religiösa mening direkt. Utan snarare är det den underliggande förväntan och ursäkten att mysa till det som gör julen fin för mig. Mina topp tre att ha klara inför advent är:

  1. Adventsljusstake med riktiga ljus
  2. Julstjärnor/stakar till fönster
  3.  Glögg

Vill du fler förslag än bara tre så har du ett gäng här. Det är den påbörjade listan till dig:

infor1aadvent

Ladda ner den som PDF : infor1aadvent  skriv ut och pricka av det du gör klart. Fyll i det du anser är viktigt och ska bli gjort innan advent och gör listan till din egen!

Gör något för andra – träna civilkrurage

En punkt på listan tycker jag är allra mest viktig, nämligen den om att göra något för andra. Det behöver inte vara att skänka en massa pengar till behövande, vilket givet är en bra sak, men det kan vara små vardagsmässiga ting också. Du kan duka bordet lite extra fint eller duka det en dag då du inte brukar ta tag i det. Du kan lägga en påse karameller eller en fin tvål i grannens brevlåda. Du kan säga fina ord till alla du möter. Du kan göra något lite mer än du brukar – kanske märker ingen något men du vet att du har gjort något vilket är meningen.

En liten obetydlig gest som inte kostar på men som sprider glädje omkring dig. Det är meningen med julen tycker jag. Det är meningen med livet rent utav. Gör gott för andra än bara dig själv så får du gott tillbaka du med.

Behöver du förslag på saker du kan göra för andra så får du här en länk till 100 saker du klarar:

100 saker som kan göra skillnad

Om listan:

När Europa härjades av hat stod Raoul Wallenberg för medmänsklighet. Nu när utanförskap och främlingsfientlighet utmanar Sverige undrar vi vad civilkurage betyder.

Vad skulle Raoul Wallenberg göra idag? Vi vill ha fler Raoul Wallenberg. Vi uppmanar nu Sverige att träna sig i civilkurage.

Genom att befolka ordet civilkurage med fler berättelser, nyanser och ingångar vill vi få fler människor att ta ansvar för sig själva och varandra. Vi är övertygade om att civilkurage, liksom vilken annan färdighet som helst, går att träna. Med små och konkreta steg kan vi bygga upp mod för att agera medmänskligt i vardagliga situationer.

Vi vill skapa reflexer för medmänsklighet. Var med i förändringen genom att välja en utmaning från listan över 100 sätt att göra skillnad.

 

Alla kan inte göra allt men alla kan göra något.

Ta hand om er och så ses vi snart igen!

Rekommenderade inlägg