Förra året handlade vi ett julbord från Jämtland via Glada Lådan och det fungerade bra. Det är mat från lokala matproducenter i Jämtland och företaget Glada lådan packar ihop det och skickar ut det till kunderna. Jag har letat liknande i närområdet men inte hittat det och får bli en glad låda i år igen.

Skrev på facebook och delade länken om vilket julbord jag hade beställt. Samma sak gjorde min sambo. Då fick vi kommentarer om att vi borde handla från Västerbotten och Lappland istället av de producenter som finns här. Jag svarade då att det gjorde jag gärna ifall det fanns en sådan produkt att beställa, en låda med julbord. Tyvärr fanns det inte och jag har ännu inte hittat det.

Grejen  är ju att det är smidigt att få en färdig låda med schysst mat och slippa leta reda på och beställa från flera olika och att de olika paketen ligger olika länge på olika transportställen och kommer i otakt eller aldrig kommer fram. Så det vore kalas om fler kunde erbjuda denna tjänst.

 

glada lådan

Bildkälla: skrämdump från www.gladaladan.se

Önskar mig en glad låda med julbord från Västerbotten

Eftersom vi bor i glesbygd så är utbudet inte enormt av varor, mycket bra utbud har vi hos våra lokala lanthandlare men ibland är det kul med lite udda varor. Då är det praktiskt med glada lådan.

Det hade varit kul att få en låda med verkligen lokalt producerad mat för vi har flera fina matproducenter bara i hemkommunen Vilhelmina. Mallen finns det är att åka på studiebesök hos glada lådan och se hur det kan göras. Så ett tips för en driftig person är att kicka igång en lådservice för lappländsk eller västerbottnisk mat.

Rekommenderade inlägg