Oktobers tema för SKRIV- & KLADDKLUBBEN är MÅNEN!

VAD HANDLAR DET OM? Tanken är att göra det som kallas ART JOURNALING – dvs att göra en slags konstdagbok – att skriva och skapa på en sida åt gången.

HUR KAN JAG VARA MED? Klubben är bara att hänga med i – behövs ingen avgift eller anmälan – bara att dyka upp på bloggen eller instagram eller både och. Meningen är att inspirera till att skriva och att skapa utifrån ett tema varje månad för att få gång din lekfulla sida av dig – våga testa nytt och ja helt enkelt leka fram nya sidor hos dig.

Vill du läsa mer om vad ART JOURNALING är kolla in det här inlägget också!

Oktobers tema: ”MÅNEN”

Det tar 29,53059 dygn för månen att snurra ett varv kring jorden. En komplett måncykel med alla månfaser, från nymåne till fullmåne har givit upphov till tidsbegreppet månad MEN numera är en månad i kalendern längre än en måncykel som du vet!

Månen har inom folkloren ansetts ha en negativ inverkan på människan vilket går igen i ett sådant uttryck som ”mångalen” eller att varulvar bara förvandlas i fullmåne. Andra uttryck är månsjuk, månadssjuk eller månadsrasande (lunaticus på latin, och lunatic på engelska vilket betyder ”galen” på svenska) vilket var beskrivningar av kraftiga humörsvängningar, olika former anfall eller sinnesförvirring. En 5 000 år gammal hällristning i Knowth i Irland tros representera månen, vilket då skulle vara den tidigaste avbildningen som hittats. (Text och fakta från: https://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A5nen)

SKRIVFÖRSLAG

Att skriva vid fullmåne: Månen är i sin starkaste och mest kraftfulla fas. Var tacksam för allt du har fått och lärt dig. Släpp allt som inte längre tjänar dig. Öppna dig själv för att skörda avsikter och önskningar från tidigare månar. Skriv om: din tacksamhet dvs om alla sätt du har upplevt överflöd i ditt liv.

Att skriva vid nymåne: Nymånen representerar en nystart. Samla alla dina avsikter och släpp ut dem i universum. Sätt ditt fokus och din medvetenhet på positiva och kärleksfulla avsikter. Ta hand om dig själv. Skapa det du har drömt om. Skriv om: dina förhoppningar, ambitioner och drömmar! Låt ingenting hålla dig tillbaka.

KLADDFÖRSLAG

Månen kan vara färgstark eller svartvit. Månen kan vara lysande eller mörk. Den kan vara rund eller tunn som en skärva. Det är en motsägelsefull himlakropp med massor av möjligheter att skapa kring. Verkligen yin och yang här. Vilken av månens alla ansikten lockar fram din kreativitet?

Vad är art journaling bra för?

Om du letar efter ett verktyg för att hitta mer välmående i livet och ett holistiskt sätt att ta hand om dig själv är att göra ett konstjournal ett lysande verktyg – för alla; oavsett om du kallar dig konstnär eller inte. Jag har skrivit i olika sorters konstjournaler i över två decennium och tycker att det har varit ett grymt bra verktyg för att hjälpa mig att bygga vidare på min självkänsla, hitta vad jag verkligen gillar och samla mina tankar. Det känns det som det går bra att vara ärlig mot sig själv med art journaling.

Om du vill kan du dela med dig av det du skapar på instagram och använd #skrivkladdklubben

Hjärtlig välkommen till skriv- och kladdklubben och lycka till!

Bild av Alex Andrews

Rekommenderade inlägg