Jag hade en önskan om att visa att det låter illa och ser så tråkigt ut när det ska gnabbas och skällas på bloggar och insändarplatser hela tiden kring politiken i Vilhelmina. I Västerbottens kuriren skrevs en ledare som gjorde många s-politker upprörda och skrev överallt om det, det är okej och givet måste man få försvara sig men nu tycker jag det räcker.
Var jag än kom till en blogg på vk så var det samma människor som skrev samma saker i kommentarerna och var så arga och bittra och besvikna. Det blev för mycket.

Mitt inlägg i ordet fritt VK:
mer självkänsla tack. Tror att uppgivenheten bland kommunens innevånare snarare handlar om politkers oförmåga att säga ”ajdå vi gjorde fel och nu ska vi hjälpas åt att rätta till sakerna” Okej om sossarna är syndabockar i media det kan kännas irriterande och trist – men visa att ni står över det och sluta gneta i offentlig media och tycka synd om er själva.

Jag ville att de skulle visa att de står över de som skriver om dem och istället gå vidare, visa sig vara de med större vishet och förstånd. Det gav motsatt effekt. Många kände sig ytterligare hotade och kritiserade av det inlägget.

Mitt försök att klargöra min inställning i ett nytt inlägg:

varför kan ni inte förstå vad jag skriver? Det är mitt intryck av debatten i Vilhelmina jag skriver om. Vill bara ge en bild av hur en väljare uppfattar detta beteende från politiker av alla sorter. En stilla önskan om att ni alla slutar kasta skit i bloggar och här på ordet fritt och samarbetar istället. Vi kan alla ha fel ibland, jag med, så de politiker som erkänner det har min aktning

Gav inget heller förutom mer ilska.
Det blir till slut dags att inte försöka igen för det går inte att försöka viffta med en vit flagga när många verkar se rött fortfarande och inte är mogna ännu i processen att gå vidare. Jag är mycket intresserad av politik och tycker att det är bra att människor är engagerade och jag är tacksam över att de som är aktiva är det. Att jag har röstat betyder inte att jag sedan ska vara tyst och inte ha rätten att ifrågasätta betendet hos de som i vår representativa demokrati ska sköta arbetet. Jag blir bestört och uppgiven då mitt försök att stoppa det beteende som upplevs som dåligt och leder till politkerförakt anklagas att vara just föraktfulla mot politiker. Det är tvärt emot.

Härmed lämnar jag försöken att visa att det ser illa ut att bråka via bloggar och ägnar mig åt andra saker, det verkar inte gå att med mina ord förklara vad jag vill ha sagt och få de jag tilltalar att förstå det. Jag vill vara till hjälp, inte stjälpa men det gör de så bra själva att jag ger upp.

Rekommenderade inlägg

1 kommentar

  1. bbb säger:

    Det tyvärr så Camilla. Det går inte att förklara för de som inte begriper. Du gjorde ett gott försök men det var nästan dömt på förhand. Så himla synd att en inlandskommun som är beroende av samarbete och förståelse och repsekt över gränserna ska förstöras så till den milda grad som har skett det senaste halvåret.

Kommentarer är stängda.