Det är ganska enkelt att ha ett temakalas utan en stor budget och vi hade ett Harry Potter kalas i februari för sonens klass när han fyllde år.

Här fick de dra en lapp och få veta sin framtid, hade bilder på drakar bland annat och då kunde man säga att de skulle bli draktränare eller jagas av draker till exempel. Femåringen agerade som spåtant. Batteridrivna ljus i lyktorna och sådan här lugn spamusik i cd-spelaren gjorde stämningen lite mystisk.

I hallen hade vi satt upp pappersvimplar med de olika elevhemmens emblem, fast jag letade upp bilderna genom att söka på målarbilder för barn på internet och texterna var på franska men tja det gjorde juinget att det blev Gryffondor istället för Gryffindor… Slytherin blev Serpentin tror jag… nåja och adderade lite spindelväv på också.
När barnen kom fick de en namnlapp med Hogwartsemblem på och sitt namn, hade tänkt göra en sorteringshatt men det hoppade jag över.

Målade fönster med utspädd matlagningsyouhurt som jag färgat med livsmedelsfärg, gick fin fint att ta bort också med vatten och diskmedel. Går bra med filmjölk också, tager vad man haver.

En station var potions eller trolldrycker, hade ngra gamla böcker framme och skrivit ut etiketter från Martha Stewart och klistrat på flaskor och burkar. De hade tex tånaglar (kokosflingor) och trollfisar (brustabletter c-vitamin)
att blanda i den färgglada läsken.

Vi hade även ett rum som Ollivianders där de fick var sin trollsstav som jag gjort av papper, limpistol och målat.
De fick även åka hogwartsexpress dvs skoter med pulka…
Allt gick bra men kunde nog ha gjort fler stationer för de är väldigt effektiva de små rackarna :)

Rekommenderade inlägg