Se inte ner i marken utan upptäck de du möter. Ta ögonkontakt och antingen le eller se inte arg ut i alla fall. Bonus om du säger hej. Gör det med någorlunda taktkänsla, ser det ut som att det kan bli problem hoppa över den personen men försök att möta blickarna idag.

Det kan vara provocerande med att ta ögonkontakt. Hundar ser sällan rakt in i varandras ögon ifall de inte känner varandra väl för det är annars ett hotfullt agerande – att stirra och uppmana till konflikt. Det är INTE vad som är tänkt med denna övning. Stirra inte.

Det är mer att öppna upp att interagera med andra människor. Öka på din kontakt med människor idag, när du betalar i kassan i snabbköpet lägg till några ord till kassören eller bara se den i ögonen om du annars bara brukar stirra på saldot på skärmen och kortdragaren.

Hur är dina kontakter med andra människor egentligen?

Lägg märke till hur kvaliteten på dina möten är, lyssnar du aktivt eller brister du på annat sätt kan det höra ihop med att du själv inte mår bra. Var nyfiken och se hur du upplever kontakten. Har märkt att ju äldre en person är desto lättare har de generellt för spontan kontakt. Kanske kan det höra ihop med att med åldern blir vi mer visa och chosefria över vår egen person och klarar av att bjuda mer på sig själv. Vi lär oss allt mer om att slappna av med åren. I alla fall verkar det vara så.

Så öppna upp för spontan kontakt med andra människor idag, till den grad du själv tycker det är behagligt. Ögonkontakt eller ett hej eller vad du känner kan funka.

omtänk 2018

Dag 16 av 31: Omtänksamma Augusti  #omtänk2018

Rekommenderade inlägg