Blir så trött på att höra ”men jag hade inte något val!” joho det hade du visst – du kunde ha sagt nej eller ja – med kanske väldigt stora efterdyningar men visst nog har du ett val. Om än katastrofala val ibland men ändock ett val. Det kanske kan kännas som du inte har ett val för valmöjligheterna är snarlika eller har så dåliga resultat så du kan bara välja ett av valen – ändock ett val.

 

 

Du har alltid ett val

Ska jag stanna eller gå kan te sig odramatiskt men om det gäller att hoppa från tredje våningen mot asfalt från ett brinnande hus är det inte det direkt, men du har ändå ett val. Dåliga odds för din hälsa båda två men tja. Om jag ska tänka på mer vardagliga stillsamma valsituationer så kan du gå kursen som chefen vill att du ska gå eller inte, du kanske får indikationer om att du inte direkt blir så populär hos chefen om du tackar nej så du kan då uttrycka dig – MEN JAG HADE INTE NÅGOT VAL!

[bctt tweet=”Din inställning är nyckeln till väldigt mycket av din egen glädje och nöjdhet.”]

Men joho – det hade du visst. Du valde att gå den väg chefen gärna vill se dig gå. Du valde bort det obehag som kunde följa med om du sa nej. Så du valde för att du hade ett val. Sedan kan det kanske mer handla om din inställning till det hela visst – att det val du bör göra kan du ha en avog inställning till eller välja att göra det allra bästa av det. Där har du ett val till.

Om du väljer en inställning till ett val kan du få nästan vad du vill. Din inställning är nyckeln till väldigt mycket av din egen glädje och nöjdhet.

 

du har alltid ett val juh

 

Jag upptäckte att jag alltid har ett val och ibland är det bara fråga om att välja inställning

Judith M Knowlton

 

Börjar det låta svamligt?

Det är inte min mening men vad jag vill poängtera är just vad Judith säger ovan, du har alltid ett val oavsett vad du väljer att se det som…

Samt du har alltid ett val att göra det bästa möjliga genom din inställning eller det värsta möjliga, där har du din viktigaste grej att välja här i livet. Positivt eller negativt. Bittert eller förnöjt. Uppgivet eller upplivat.

Så säg hej till helgen och välj med glädje.

Rekommenderade inlägg