Idag tar jag upp hur jag motar bort det dåliga samvetet för att ta sig tid att skapa, det är ju mest för mitt eget höga nöjes skull eom jag leker med papper så lite otrevlig olust kan smyga sig på då man egentligen borde göra annat…eller?

Dagboken var ett viktigt inslag i mitt liv förr men nu för tiden har jag inte ro i kroppen att sitta ner och skriva om mina funderingar, jag skriver korta notiser i kalendern som ”trotsig dag, alla trötta” eller ”hade trevligt middagsbesök” och inte om hur det känns, hur det ska bli eller om vad jag tänker på direkt.

En sak som hänger med varje dag är denna kalender ritad på ett 12 tums scrapbookark och där skrivs dessa små notiser in för att lägga ner ångesten för att jag inte scrappar alla bilder jag tar med digitalkameran och som ligger och skräpar efter utskrift på mitt skrivbord. Nu har jag ändå familjens liv på pränt och skulle det komma en våg av kreativitet kan jag hugga kalendern och få min text till scrapsidan direkt från den. Perfekt – bort med prestationsångest BORT BORT.
Ah.
Min andra favorit är födelsedagskalendern, den ger mig lite koll på födelsedagar jag vill komma ihåg. Jag råkar glömma ibland ändå men den hjälper mig mycket. Ändå mera ångest bort :)
När en massa måsten är borta då får jag mer lust till att göra onödiga saker, kanske är det mitt duktiga jag som gärna vill plocka ur diskmaskinen innan jag tar och läser en bok som gör sig hörd iom att vilja vara klar med allt ”viktigt” innan det ”oviktiga” kan startas utan det dåliga samvetet.

Rekommenderade inlägg

1 kommentar

Kommentarer är stängda.