Imorgon börjar omtänksamma Augusti här på bloggen. Det betyder att varje dag kommer en kort blogg om något positivt och omtänksamt att presenteras kl.10.00 och du kan komma hit då eller när du vill för att läsa och kanske göra den övning som ibland finns att testa.

Det finns ingen tidspress eller krav att följa eller att göra dem i ordning. Jag hittade en lista på 30 bra saker att göra för att öka mitt positiva tänkande och jag har utökat den med det jag tycker passar ihop. Det vore kul om du också känner att det hjälper dig att omtänka samma tankar och byta synvinkel till det som är mer och bättre och roligare.

 

Vad du behöver är:
1. Anteckningsbok/block eller bara lösa blad
2. Hitta en tid som passar dig att läsa den dagliga bloggen

 

Humördagbok

Anteckningsblocket är tänkt att du ska använda som en ”humördagbok” där du kan hålla reda på dina känslor kring det som vi tar upp under månaden och märka ifall du kan se några mönster i ditt beteende.

Ibland kanske du vill skriva något kring det som tas upp eller så är det ibland någon övning som kan behöva lite text.

Ingen professionell kurs

Denna månad kommer jag att skriva bloggar om saker som hjälper mig att se positivt på livet och som förändrar min syn på – ja – allt faktiskt. Om det hjälper dig ett enda dugg har jag inte en endaste aning om och har inte någon garanti för att det ska ge dig någonting alls. Däremot kan jag påstå att det är omtänksamt att tänka gott om andra och gott om dig själv. Det är bara bra att bli mer nöjd och tillfreds och känna glädje i att hjälpa sig själv och andra. Känner du motsatt effekt avsluta och gör något annat istället.

 

Mår du dåligt – sök hjälp direkt

Känner du att du behöver hjälp att komma ur ett dåligt mående ska du kontakta professionell hjälp via allmänna sjukvården eller privata alternativ. Vänta inte utan ta kontakt direkt.

omtänk 2018

Dag 0 av 31: Omtänksamma Augusti  #omtänk2018    Imorgon börjar det…

Rekommenderade inlägg