Här får du en veckokalender att ladda hem och skriva ut och använda för din planering. Ofta tycker jag köpta kalendrar har så tjocka fina pärmar och är så tjusiga att jag knappt vågar använda dem – ja jag vet puckat – så nu har jag gjort två olika veckokalendrar att skriva ut och använda hejvilt.

Om du också får nytta av den vore det ju en fin bonus.

För mycket länge sedan skrev jag om att jag höll på med att göra en egen kalender. Det experimentet håller på ännu och testning pågår. Hittills är jag nöjd med en hel del och har en lite försmak att bjuda på av den varan nämligen en veckokalender. Du får den idag och kan börja planera din kommande vecka redan nu.

Här är den senaste versionen som jag kallar ”Bästa veckan” och den kan du ladda hem efter du börjat prenumerera på mina kreativa brev HÄR I videon ovan använde jag den versionen och har haft god nytta av den under några veckor…

HUR GÖR JAG?

Prenumerera på mitt kreativa brev och du får en kod till biblioteket direkt. Då kan du klicka på länken i brevet och logga in och ladda hem PDF-en med kalenderbladet i den första versionen på en gång.

När du laddat hem PDF:en med veckokalendern kan du skriva ut den och börja använda den direkt. Veckokalendern är en stående A4 så den passar att skriva ut och håla i ett hålslag och sätta in i en vanlig pärm. Själv har jag skrivit ut 2-3 månaders behov åt gången och bundit ihop dem med en ringbindare. Då håller sig pärmarna fräscha och jag får göra ett nytt omslag igen efter några månader vilket jag tycker är kul. Det som är bra med att det är lösa blad är att du kan testa i några veckor utan att behöva slänga en hel kalender ifall systemet inte passar dig. Du kan skriva ut kalendern på båda sidor eller ha de blanka baksidorna som anteckningspapper vilket ibland verkligen kan behövas i alla fall för mig…

Såhär ser den ut:

STJÄRNOR OCH VECKODAGAR

De två stjärnorna varje dag kan markera två viktiga möten som ska hända den dagen eller träningspass eller födelsedagar. Det bestämmer du. Jag har två arbetsplatser så jag markerar de olika arbetstiderna jag har på dessa två där och kan hålla koll på när jag ska jobba var…

Varje veckoblad börjar med Måndag för det är ju så vi är vana att ha det. De flesta engelskspråkiga kalendrarna börjar med söndag vilket är opraktiskt för mig. Det var en av orsakerna till att jag gjorde en helt egen.

Den långa avdelaren som först har veckodagen och sedan ett / på sig är tänkt att du ska skriva datumen intill veckodagen och sedan vad du vill på resten tex midsommarafton, födelsedag eller ngt annat som gör den dagen speciell.

Du kan såklart använda veckokalendern till en liten dagbok för två bra saker som hänt den dagen, citat du vill fokusera på eller andra utmaningar eller saker du klarat av och bockar av.

 

GÖR DEN PERSONLIG.

Kalendern är neutral i design och färg (svart, vit och grå) så du har stor frihet att göra den till din. Färgglada pennor och washitejp piggar upp bladen. Vill du ha den neutral fungerar det med.

Om du har den fritt eller i en pärm kan du välja att dekorera framsidan eller omslaget och få din kalender att bli mycket personlig. Här är det senaste omslaget till min kalender med 12 veckoblad för sommarmånaderna, det blev ett citat av Dumledore från Harry Potter bokserien och scrapbookingpapper och pynt i en salig röra. Det enda jag ångrar är det bulliga hjärtanen som gör det lite svårt att skriva på sidan två när jag viket över papper… så ta gärna platta dekorationer på dina omslag (borde ha förstått bättre men det råkade bli ett litet hastigt missöde…)

Jag har testat flera typer av kalendrar och hittills är det denna som passar mig bäst. Det för att jag kan anpassa den efter mina behov och den tar aldrig slut för jag kan skriva ut nya veckor hela tiden. Ständigt hittar jag förbättringar och gör om litegrann och har en del andra blad som jag använder men inte är nöjd med ännu. Så idag får du bara veckokalendern för din planering. Hoppas du får nytta av den och tusen tack för att du hälsar på här.

Kram

Camilla!

Rekommenderade inlägg